Открива се най-реномираният кино арт фест в САЩ Сънданс

OFFNews 17 януари 2024 в 14:00 610 0

Sundance Film Fest

Снимка Wikipedia

Sundance Film Fest

Новият филм на Анна Боден и Райън Флек открива 40-ото издание на кинофестивала "Сънданс", провеждан в Парк Сити в щата Юта, в четвъртък, 18 януари, предаде АП.

Драмата Freaky Tales е с участието на Педро Паскал, Джей Елис и Бен Менделсон. Филмът е любовно писмо на режисьора Флек към родния му град Оукланд. Действието се развива през 80-те години на миналия век, като са проследени четири взаимосвързани истории.

"Това е филм за любители на филми", закачливо казва Боден пред АП. "С единия крак си в реалността, а с другия се впуска във фантазията".

Форумът ще продължи до 28 януари.

Първият ден на кинофестивала се отличава и със световните премиери на няколко документални филма, сред които Girls State на Джеси Мос и Аманда Макбейн, Power на Янс Форд и "Фрида", режисиран от номинираната за награда "Еми" монтажистка Карла Гутиерес.

Както винаги, в Парк Сити се очаква да пристигнат доста знаменитости, сред които Кристен Стюарт, Киърън Кълкин, Себастиан Стан, Глен Пауъл, Уди Харелсън, Стивън Йон, Луси Лиу и др.

Организаторите на "Сънданс" са прегледали 17 435 кандидатури, за да определят 83-те филма, които ще бъдат показани през 10-те дни и ще представят разнообразна смесица от таланти зад камерата, отбелязва АП.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки