Осми национален конкурс за млади художници и литератори

OFFNews 06 март 2014 в 03:23 2169 0

Започна осмото издание на националната надпревара за млади художници и литератори „Душата на един извор".

Конкурсът е посветен на художника Жорж Папазов и изкуствоведа Кирил Кръстев, а негови организатори са община Ямбол, „Овергаз" и фондация „Млада България".

В него могат да участват със свои творби писатели и художници на възраст от 15 до 25 години. Темата му е свободна.

Участниците са разделени в две възрастови групи - от 15 до 19 години и от 20 до 25 години.

Допустимите техники в категория „Изобразително изкуство" са акварел, пастел, темпера, графика, масло. Форматът на картините трябва да е в диапазона: от минимум 30 / 42 см, до максимум 50 / 70 см.

Литературните творби не може да бъдат по-дълги от 3 страници (100 машинописни реда), като допустимите жанрове са приказка, кратък разказ или есе.

Всяко произведение над допустимия обем няма да се разглежда. Състезателите в литературния конкурс трябва да изпратят творбата си в шест екземпляра.

Възможно е участие и в двете категории – изобразителна и литературна, с по едно авторско творение, създадено специално за конкурса.

Работите трябва да се придружават от попълнен и подписан формуляр за кандидатстване. Формуляри са публикувани на страницата на община Ямбол (зеленият банер най-вдясно долу на главната страница)

Произведенията следва да се изпратят на адрес Ямбол 8600, ул. „Раковски" № 7, Общинска администрация, стая 404 - за конкурса.

Крайният срок за изпращане е 31 март 2014 година, като валидна е датата на пощенското клеймо.

Резултатите от „Душата на един извор" ще бъдат обявени на 12 май 2014 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки