Новият сериал на HBO с премиера на кинофестивала в Торонто

ОFFNews 19 август 2016 в 20:53 8491 0

Кадър от „Пустош“.

Безпрецедентно Международният филмов фестивал в Торонто реши да направи преглед на всичките епизоди на сериал - новата криминална драма на HBO Европа „Пустош“ | "Pustina" (Ака. "Wasteland"). Това ще се случи на тазгодишното издание на фестивала - от 8 до 18 септември.

Минисериалът се състои от 8 едночасови епизода и е заснет в Чехия, по сценарий на Степан Хулик, сценарист и на международно признатия минисериал на HBO Европа „Горящият храст“ | "Burning Bush", режисиран от Агнешка Холанд (наличен онлайн тук).

Действието в „Пустош“ се развива в малко минно селце, построено върху огромни залежи от кафяви въглища, което е на ръба на изчезването. Чуждестранна минна компания обаче има интерес да придобие селото, да изсели хората и да създаде бездушен минен комплекс. Жителите са разделени - някои виждат в това възможност за нов живот, а други искат да запазят домовете си; общността започва да се разпада...
 
Международно признатите чешки режисьори Иван Захария и Алис Нелис режисират по 4 епизода от поредицата.
 
Антъни Рут, изпълнителният вицепрезидент „Оригинални програми и продукции“ на HBO Европа, споделя: "Ние сме горди и развълнувани, че създадохме този важен оригинален минисериал по сценарий на един от най-талантливите млади сценаристи в нашия регион. “Пустош“ разказва една история, която ни отвежда в сърцето на икономическите и социални промени, пред които са изправени общностите в нова Европа. Минисериалът е също така една завладяваща мистерия. Ние вярваме, че както историята, така и нейните нишки, ще резонират силно с нашата публика."

Българската НВО премиера на „Пустош“ очаквайте през ноември 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови