3 хил. души видяха на кино голямата тайна на Джон Сняг в София

ОFFNews 28 юни 2016 в 16:53 4339 0

Снимка HBO България

Публиката по време на последния епизод на 6-и сезон.

Феновете бяха прави - Джон Сняг е истински Старк, а интригата в 7-ми сезон се очертава да е още по-голяма. Няма друг сериал в света с толкова голяма и отдадена фенска база като "Игра на тронове", а българската публика не отстъпва по нищо на най-върлите фенове по света.

Над три хиляди души споделиха изживяването от финала на шести сезон на поредицата на открита прожекция в амфитеатъра на "Sofia Ring Mall" в понеделник вечерта.

Както и миналата година, желаещите да гледат един от най-епичните епизоди досега бяха повече отколкото можеше да събере пространството. Саундракът на Рамин Джавади - „Light of the Seven”, който смесва чело, пиано и орган, се разнесе в полите на Витоша, а неочакваните обрати бяха поднесени на 13-метров екран.

Макар и правен като телевизионен сериал, "Игра на тронове" доказва, че е една от най-добрите продукции, които трябва да бъдат усетени и като кино-изживяване. Публиката съпроводи наситените емоционални моменти с бурни ръкопляскания.

Сред зрителите бяха изпълнителят Орлин Павлов, както и музикантите от обещаващата група Jeremy?, които наскоро приключиха участието си като подгряваща група в европейското турне на Queen.

Част от група Jeremy? с Димитър Нойков (с тениската на "Троновете), мениджър на HBO за България.

Както обикновено, “Железният трон от Червената крепост" предизвика дълги опашки от желаещи да се снимат на него. Реквизитът от сериала беше само за няколко дни в България и директно отпътува от "Sofia Ring Mall" към Унгария. 

От дебюта си през 2011-та година "Игра на тронове" се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на всички времена. Той е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки съзнанието на зрителите по целия свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови