Николай Волев: "Надявам се да изпитате и вие духовен оргазъм"

Силвия Петкова и Димитър Баненкин играят във втората му театрална постановка „Принципът на несигурността“

OFFNews 22 януари 2024 в 14:29 1548 0

Николай Волев

Снимка Прессъобщение

Николай Волев

Големият кино режисьор Николай Волев, известен с провокативния си език, поставя в театъра. Кино легендата, режисирал филми като "Да обичаш на инат", "Господин за един ден", "Двойникът" и Маргарит и Маргарита" прави втора постановка.

Силвия Петкова и Димитър Баненкин играят в пиесата "Принципът на несигурността". Премиерата е на 21 февруари в „Театро", съобщават организаторите.

„Принципът на несигурността“ е по пиесата на британския драматург Саймън Стивънс. Волев е режисьор, сценограф, художник на костюмите, както и автор на музикалната, светлинната и аудио картините.

Сюжетът разказва за сложните отношения между американката Джени и лондончанинът Алекс. Тяхната история започва с нетипична ситуация, която води до бурен фойерверк от чувства – от привличане и отблъскване до страст, съмнение, състрадание, ярост, омраза и любов. Тази връзка се развива в едно непредвидимо, но и омайно чувство на любов, като поставя вечния въпрос „Какво всъщност е любовта?“

„Страстен почитател съм на удоволствията, особено на изтънчените. Каквито са способни да доставят госпожици като Калиопа, Талия, Мелпомена, Ерато, Терпсихора... Духовният оргазъм, който изпитвам от съприкосновението с тях, е несравнимо по-разтърсващ от обикновения, биологичния. Надявам се да усетите същото и вие, зрителите на една от най-щурите любовни истории, написани за сцената или екрана“, казва Николай Волев.

По думите му Джени и Алекс са двама много различни по характер, темперамент, възпитание, възраст и манталитет наши съвременници. Те се запознават в идиотска ситуация. „Лично на мен най-много ми допадат думите на един мъдър писател: „Вярвам в теб напълно. Ти си най-скъпият ми човек. Моята причина да живея”, казва още Николай Волев.

Николай Волев е роден на 10 април 1946 г. в София. Създател на знакови за българското кино филми: „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“, „Козият рог“, „Извън пътя“, както и документалния „Дом № 8“.

През 2018 г. поставя за първи път в театъра „Сексът – начин на употреба” на Дарио Фо и съпругата му Франка Раме. Всичките 27 роли са поверени само на една актриса – Кристина Топалова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика