НДК възстановява театъра на името на Азарян с авторски спектакъл на неговата студентка Ива

90 години от рождението на режисьора ще празнуват там на 15 март

OFFNews 12 март 2024 в 13:53 1890 0

Ива е онлайн

Снимка Ива е онлайн

Ива е онлайн

С авторския моноспектакъл „Ива е онлайн“ Националният дворец на културата, съвместно с фондация „Проф. Крикор Азарян“ и Театър 199 „Валентин Стойчев", отбелязват на 15 март 90-ата годишнина от рождението на големия театрален режисьор Крикор Азарян, съобщават организаторите.

Постановката е с участието на Ива Тодорова, студентка на Крикор Азарян, а режисьор е Стоян Радев. Със спектакъла се възобновява традицията, започната през 2015 г., според която всяка година учениците и приятели на Азарян отбелязват раждането му със събитие и споделят спомени и случки, свързани с него, разказват от НДК. След представлението фондация „Проф. Крикор Азарян” ще връчи награда за ярко постижение в театралното изкуство.

Зала 2 „Азарян“ в НДК посреща публиката с обновен облик и отново приема името „Театър Азарян“, както беше известна през последните години, посочват от Националния дворец на културата. По думите им пространство ще продължи да се използва активно за отдаване под наем на продукции, свързани със сценичните изкуства – театрални, танцови и музикални спектакли.

Събитието на 15 март се организира с подкрепата на Министерството на културата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!