My Thirst – българските наследници на Nightwish по OFFRoad Radio

09 юли 2012 в 17:50 2188 0

MyThirst
MyThirst

Тази вечер на гости на OFFRoad Radio в предаването на Румен Янев „Хляб и мармалад“ ще бъде групата My Thirst, достойна за наследник на Nightwish не само заради лесно забележимите прилики в стила, но и заради Пламен Димов – учителят на Таря Турунен по пеене и специален гост в българската група.

На концерт в София преди 2 седмици Димов свири на бас заедно с My Thirst по време на изпълнението на песента „Nemo” на Nightwish. За тези и още много други преживявания ще разкажат тази вечер музикантите.

Ето и малко повече за групата, която ще гостува от 19 ч.:

Идеята за My Thirst идва още в началото на 2010-та година. Рени и Ради, които се познават от съвместната си работа в Neverwind, осъзнават, че имат много общи идеи и близки вкусове за музика. Така решават да създадат група, в която да развихрят въображението си и да се позоват на влиянието на любимите си групи – Nightwish, Within Temptation, Xandria, HIM, Poets of the Fall, The 69 Eyes и много други. Подражанието на една група и един стил им се струва ограничаващо и непрофесионално. Затова те решават да смесят мрачната мелодичност на скандинавския готик рок със чувствеността и драматичността на класически – обученият сопран, а също и тежките китари и доминиращите клавири в симфоничния метал.

Чак през януари 2011-та година Рени и Ради намират хора с желание за подобен проект. Здравко, който познава Рени и Ради отдавна, веднага проявява интерес и хваща баса. Васко(китара) идва на първата репетиция инцидентно - с идеята да замества, но остава за постоянно. След тримесечно търсене на правилният барабанист, Ради се свързва чрез общи познати с Ники, който идеално запълва празното място в пъзела. Без да губят много време, петимата изоставят кавърите и започват работа по авторски песни.

От януари до април 2012 Ради трудно намира време за групата, което обезкуражава Здравко. Затова той решава да напусне My Thirst и да се съсредоточи в средновековния фолк с Eriney, където свири на уд. В началото групата отказва да приеме този факт, но скоро се появява новото обещаващо допълнение от ниски честоти и немска бира – Райнхард. В момента групата продължава работа по авторските песни с цел да запише първото си демо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!