Мила Георгиева и Георги Черкин закриват Европейски музикален фестивал

OFFNews 27 октомври 2023 в 08:26 1207 0

Мила Георгиева и Георги Черкин закриват Европейски музикален фестивал

Снимка Мила Георгиева и Георги Черкин закриват Европейски музикален фестивал

Мила Георгиева и Георги Черкин закриват Европейски музикален фестивал

Цигуларката Мила Георгиева и пианистът Георги Черкин закриват 23-тия „Европейски музикален фестивал“ с шедьоври на цигулковата музика, съобщават организаторите от „Кантус фирмус“.

Техният концерт с произведения от Вивалди, Сарасате, Паганини, Рахманинов, Франк, Дебюси и Равел ще се състои тази вечер в залата на Централния военен клуб.

„Програмата е едно много хубаво съчетание на различни стилове. Има значими композиции от цигулковия репертоар, но и малки бисерчета, които ние, музикантите, свирим с голямо удоволствие, като „Вокализ“ от Рахманинов и „Лунна светлина“ от Дебюси. За всеки има по нещо, дори за хора, които никога не са ходили на концерт с класическа музика“, казва Мила Георгиева. Основно място сред творбите заемат голямата цигулкова соната в ла мажор от Цезар Франк и рапсодията “Циганка” от Морис Равел.

Концертът на 27 октомври не е първата обща сценична изява на Мила Георгиева и Георги Черкин - преди повече от 20 години те свирят заедно в Тройния концерт от Лудвиг ван Бетовен. „Още тогава бях впечатлен от нейната музикалност и впоследствие съм следил кариерата й. Винаги се радвам, когато имаме шанс да музицираме заедно“, казва Георги Черкин. През 2020 година двамата участваха в концертите „Кино и класика“ в София и Пловдив с аранжименти на филмови хитове, направени от Георги Черкин специално за Мила Георгиева.

Освен в София, те ще гостуват със същата програма в Стара Загора и Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!