Любов и война се преплитат в новата премиера на театър “Българска армия”

ОFFNews Последна промяна на 31 октомври 2016 в 14:39 5053 1

Първата премиера в театър „Българска армия“ през новия сезон е с вкус на ягоди и мирис на барут. „Писмо до Касандра“ от Педро Ейраш ще се играе на 8 и 9 ноември от 19:30 часа на сцена-клуб "МаксиМ".

Едно от новите попълнения в трупата на театъра - Луизабел Николова, влиза в ролята на Вера, а Тигран Торосян се превъплъщава в младия войник Жозе. Двамата влюбени са разделени на стотици километри един от друг заради война - съвременна, неназована, нелокализирана, нелогична, непочтена и мръсна война. Тя грабва млади невинни момчета, притъпява сетивата им, прави ги убийци.

Съдбовното писмо, което младата жена получава от фронта, успява да събуди ясновидската ѝ дарба, разкривайки като изтънчен психоаналитик истината, която нейният любим би искал да скрие от самия себе си. Сюжетът на постановката повдига въпроси, които засягат най-интимните любовни трепети, но в тях отекват и антимилитаристичите настроения, които ни вълнуват и ни правят съпричастни.

Пиесата е поставена от Иван Урумов, сценографията е дело на Красимир Вълканов, костюмите - Мария Диманова, музиката на Добрин Векилов - Дони, а преводът е направен от Наташа Колевска. Освен на премиерните дати може да гледате „Писмо до Касандра“ на 19 ноември.

Но това не е единствената изненада, която зрителите могат да очакват. През ноември, по повод своята 75-та годишнина, доайенът на българската режисура Красимир Спасов подготвя още една премиера за театъра – комедията „Тартюф“ от Молиер. Участие в нея взимат звездите от трупата на Театър “Българска армия” - Иван Радоев, Веселин Ранков, Меглена Караламбова, Гергана Данданова, Владислав Виолинов, Веселин Анчев, както и най-новото попълнение - Гергана Плетньова и др.