"Легендите" с концерти по морето на 14 и 15 септември

ОFFNews 09 септември 2015 в 17:33 3740 0

"Легендите".

Броени дни остават до първите концерти на супергрупата "Легендите" в летните театри Бургас и Варна на 14 и 15 септември.

Константин Цеков от ФСБ, Константин Марков и Стенли от Тангра, Йордан Караджов от Сигнал, Митко Кърнев от D2 и Любо Киров се подготвят с усилени репетиции да предложат на публиката си четири десетилетия от историята на българската рок музика с изпълнения на най-големите си хитове като „След десет години“, „Жулиета“, „Да те жадувам“, „Ледено момиче“, „Има ли цветя“ и много други.

„Концертът ще включва над 25 парчета и дори те не са достатъчни, за да представим тези четиресет години. Ще ги изсвирим в оригиналните им аранжименти, но въпреки това те звучат много различно. Звукът, стилът и техниката се променят с годините, но ако една песен е легенда, тя ще звучи перфектно дори изсвирена само от глас и китара“, коментира Константин Марков.

В дните преди концертите музикантите са се отдали изцяло на репетиции. В стриктен график тече и подготовката за специална шоу програма, която освен най-любимите български песни, ще представи и членовете супергрупата в нова и неочаквана светлина.

„Когато се събрахме с изненада открихме колко хубави български песни са написани. Едно е да ги слушаш по радиото, но когато започнеш да ги разучаваш и разбереш колко мисъл има зад всяка мелодия и аранжимент, уважението към авторите и изпълнителите се покачва многократно“- споделя Стенли и признава: „Аз винаги съм искал да изпея някои от песните на D2 – толкова са ми харесвали, колкото и тези на любимите ми западни банди“.

Най-младото поколение в групата – Митко Кърнев и Любо Киров, признават, че е изключителна привилегия да изпълняват любимите песни от детството си заедно с техните автори, от които са се учили. Както за музикантите, така и за публиката „Легендите“ ще бъдат своеобразна машина на времето, с която не само се връщат спомени, но се създават и нови.

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и касите на летните театри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови