Кристиан Костов спечели рекордно второ място за България на Евровизия

OFFNews 14 май 2017 в 01:13 49379 1

Кристиан Костов завърши втори на конкурса за песен на Евровизия 2017, след като се представи блестящо на финала в Киев и записа рекордно за България класиране, а победител стана изпълнителят от Португалия Салвадор Собрал с песента "Amar Pelos Dois".

Досега най-доброто българско представяне беше от 2016 година, когато Поли Генова завърши на четвърто място. Любопитното е, че тогава получихме максималните точки единствено от Македония, докато сега географията на подкрепата ни се разшири.

Освен Македония, максималните 12 точки за изпълнението на Костов дадоха и националните журита на Норвегия, Естония и Беларус. В Португалия оцениха изпълнението на 17-годишния Костов с 0, за да го елиминират като конкурент.

Костов излезе на сцената под номер 25 и изпълни своята песен "Beautiful Mess", с която наелектризира публиката в залата. Сред множеството беше и бившият световен шампион по бокс при свръхтежките професионалисти и настоящ кмет на Киев Виталий Кличко.

Букмейкърите определяха като фаворит именно Собрал, като даваха коефициент от 2,37 за негова победа. Следваше Франческо Габани от Италия с 2,75, а за победа на България и Кристиян Костов се приемаха залози при коефициент 4,00.

С излизането на Кристиан на сцената коефициентите се промениха и първо паднаха на 2,75 за нашето момче, а малко след това се изравниха с тези на португалския представител на 2,50, след което българинът излезе като фаворит с 2,25 преди да бъдат отворени линиите за гласуване.

Иначе в гласуването нямаше изненади - Гърция гласува за Кипър, Дания за Швеция, Молдова за Румъния и т.н. България пък даде своите 12 точки за Австрия.

Така преди да бъдат обявени резултатите от вота на зрителите португалската песен беше категоричен лидер с 382 точки, докато българската песен вървеше втора с 278. Подреждането се запази и след добавянето на точките от зрителския вот. Така в крайна сметка на първото място завърши Португалия със 758 точки, а България остана на втората позиция с 615.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови