"Кралете на леда" разпродават "Арена Армеец"

ОFFNews 14 април 2016 в 15:28 3032 0

Само десет дни делят българската публика от срещата ѝ с най-добрите фигуристи в света. Следващата събота, на 23-ти април, София ще посрещне "Кралете на леда" – двадесет и един олимпийски, световни и европейски шампиони ще покажат най-доброто, на което са способни, в една забележителна гала вечер на фигурното пързаляне.

За първи път у нас ще гостува актуалният световен шампион Хавиер Фернандес и то само три седмици, след като чаровният млад испанец завоюва втората си поредна титла от този ранг. Едва преди няколко месеца, в края на януари, той спечели и четвъртата си европейска титла, което го превърна в първия фигурист за последните 40 години, заел четири поредни пъти челното място на този шампионат.

Идването на Фернандес явно ще предизвика истински фурор сред феновете у нас, тъй като самият той споделя, че в последните седмици неспирно получава подаръци и писма от свои почитателки и почитатели от България, а и от целия Балкански полуостров. Може би с това е свързано и повишеното търсене на билети в последните дни, не само от родна страна, а и от близките до нас държави.

За хората, които имат интерес към впечатляващия, магичен и изящен свят на фигурното пързаляне, не би могло да е изненада, че интересът към "Кралете на леда" е все по-осезаем. Освен Хавиер Фернандес, на леда ще видим и признати и обичани по цял свят звезди като Браян Жубер, Томас Вернер, Филип Канделоро, младата надежда на руската школа и вече олимпйски шампион - Аделина Сотникова, както и ексцентричния, незаменим артист Джони Уиър.

Шоуто ще бъде забележително със своята класа и благодарение на професионалните изпълнения на музикантите от "Vienna Strauss Orchestra". Те ще пристигнат по-рано у нас, за да се запознаят с акустиката на зала "Арена Армеец" и ще имат две официални репетиции, за да се убедят, че ще постигнат максималното, което изисква от тях австрийската класическа школа.

Носителят на престижната награда "Грами", Едвин Марон, който също ще смае публиката с виртуозните си сола на своята 300-годишна цигулка "Страдивариус", ще пристигне още в сряда следващата седмица, за да се включи в предварителните репетиции и да разгледа пролетна София. Той лично ще се убеди, че всичко около подготовката на шоуто тече по план и ще наглежда строежа на пързалката, за чието изграждане ще са необходими над 10 000 литра вода.

Билети за "Кралете на леда" все още могат да бъдат закупени на цени от 65 до 130 лв. на бензиностанции OMV, касите на "EasyPay", "The Mall", "Арена Армеец", магазини "Пикадили", "Техномаркет", "Технополис", магазини "На Тъмно", Билетен център-НДК и официалните каси на Eventim.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови