Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Който критикува Морфов, е "станал с гъза нагоре"

ОFFNews 06 януари 2015 в 18:11 9252 9

Христо Мутафчиев.
Христо Мутафчиев.

"Разговори (за оглавяване на Народния театър) са водени с много хора преди Морфов, но те са отказвали по една или друга причина. Смея да твърдя, че такъв тип разговори са водени и с мен, но аз не ставам за управление на такава машина. Аз съм много лош човек да управлявам театър".

Това заяви председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев пред БНР във връзка с назначаването на Александър Морфов за временен директор на Народния театър "Иван Вазов".

"Всички, които се пробват в социалния плювалник Фейсбук, не поемат никаква отговорност за нищо. Те могат само да плюят. Никой от тях не е поел конкретна отговорност да се опитат да направят нещо. Най-вероятно поради тази причина никой не им е предложил да поемат отговорност да управляват най-сериозната машина в театралната ни общност", добави той.

Според Мутафчиев режисьорът има всички необходими качества да застане начело на театъра, макар и временно - разум, способност да се поема отговорност и желание за действие.

Артистът оприличи хората, критикуващи решението на Морфов да приеме поста след критиките, които той отправи към Борисов и Рашидов, като "лоши, злобни, станали с гъза нагоре хора".

"Разговори за това Александър Морфов да поеме националната ни трупа бяха водени и много преди да се случи проблемът със Слави Бинев. Морфов е доказал през всички тези години, че е топрежисьорът на България, режисьорът, донесъл на Народния театър най-много награди. Спектаклите му са играни в цял свят. Доказал е себе си като безспорна авторитетна личност, която може да обедини трупата на Народния театър, една изключително тежка трупа и тежка за работа", категоричен бе Мутафчиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!