Класиците на американския хип-хоп Psycho Realm празнуват 20 г. с парти в София

ОFFNews Последна промяна на 14 септември 2017 в 11:53 3796 0

Едно от големите имена на световната хип-хоп сцена - "Psycho Realm" отбелязват 20 години от официалното си създаване с европейско турне, което минава и през София. Датата е 7 Декември, четвъртък, а мястото е добре познатият столичен клуб "Mixtape 5".

Латино класиците Psycho Realm са основани от двамата братя Sick Jacken (Джак Гонзалес) и Big Duke (Густаво Гонзалес) от края на 80-те години на миналия век.

Първата им песен е записана в далечната 1994 г. и носи името "Scandalous", включена в саундтрака на филма "Mi Vida Loca".

Същата година рап-легендата B-real от световно известните "Cypress Hill" забелязва двамата братя по време на едно от участията им. Той толкова много се вдъхновява от представянето им, че пожелава да се присъедини към тях като член на бандата. По онова време "Cypress Hill" са на върха на славата

През 1997 г. "Psycho Realm" бързо набират скорост, тази година и гинатите от "Sony" пускат първият им официален едноименен албум, означен като допълнение към семейството на "Cypress Hill" със специален стикер, поставен на обложката.

Поради конфликти с компанията обаче, братята Гонзалез се разделят със "Sony". Както самия Sick Jacken споменава по-късно: "Машината искаше да ме цензурира. Аз не го направих за тях и те спряха да ни издават."

Въпреки това рапърите продължават без огромния гръб на издателната компания и основават свой собствен лейбъл - "Sick Symphonies".

Месец преди издаването на втория им албум, на 29 Януари 1999 г., The Big Duke e прострелян във врата, докато се опитва да прекрати бой в Лос Анджелис. След случката той остава парализиран завинаги.

По-късно рлез същата година Sick Jacken издава албума си "A War Story: Book I", като в една от песните се включва и B-real. 

На 7 Декември в голямата зала на клуб "Mixtape 5" Psycho Realm ще излязат в състав - Sick Jacken, Cynic и оригиналният диджей на групата - Resy One.

Предварителните билети на цена от 25лв са вече достъпни в мрежата на ticketlogic.bg, www.bilet.bg, както и в "The Wrong Bar" и бар "Петък". Количеството е ограничено – 700 билета.