Кино на открито: 'Босият император' на Sofia Summer Fest

OFFNews 30 септември 2020 в 08:11 1758 0

На 30 септември от 18.00 часа пред големия екран на просторната поляна на Sofia Summer Fest 2020 ви каним на прожекцията на „Босият император“ - един забавен и супер-актуален филм с Джералдин Чаплин, Удо Кир и познатия белгийски крал с неговия антураж.

„Босият император“ е драматична комедия, която разказва за премеждията на краля на Белгия (Петер ван ден Бегин), който се събужда в санаториум на острова на Тито в Хърватска. Заедно със своя антураж (Люси Дебе, Бруно Жорис, Титус де Воогт) и една нова приятелка – очарователната Лейди Лиз (Джералдин Чаплин) те попадат под опеката на авторитарния директор на санаториума, доктор Ото Крол (Удо Киер). В един момент се появява и делегация от Виена, водена от д-р Илзе фон Щрохайм (Джералдин Чаплин), начело на националистическата „Нова Европа“. Кой ще бъде първият император на Нова Европа?

Филмът е продукция на Bo Films (Белгия) в копродукция с Topkapi Films (Холандия), Propeler Film (Хърватия), Wajnbrosse Productions (Белгия) и Арт Фест (България) с финансовата подкрепа на ИА „Национален филмов център“, Евроимаж  и националните фондове на държавите-копродуценти.

Художник на филма е Сабина Христова, гримът и прическите са дело на Петя Симеонова, фотограф е Неделчо Хазърбасанов.
Партньор в работата по тази съвременна притча е Vogue Vision – Митко Дамов. Продуценти от българска страна са Мира Сталева и Стефан Китанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови