'Капитална грешка': Едно емоционално преживяване на сцената на Народен театър

OFFNews 18 ноември 2020 в 09:42 2145 0

Днес от 19.00 часа на Голяма сцена в Народен театър "Иван Вазов" се играе представлението "Капитална грешка". 

На сцената ще видим едни от най-добрите актьори на българската театрална сцена. Музиката е на Антони Дончев, който също участва в представлението.

Премиерата на дългоочаквания спектакъл на работещия в Германия режисьор Иван Пантелеев бе през септември. Отново в спектакъла на Пантелеев литературната основа е само тласък към освободено от разказвателност, аналитично и иронично вглеждане в обществените проблеми и проекциите им в човешкото поведение.

“Капитал(на) грешка ” тръгва от пиесата “Казимир и Каролине” на Йодьон фон Хорват, минава през големите теми Вяра, Надежда, Любов и стига до 2150 година, когато сливането на биология и модерни нанотехнологии обещава на човешкия род едно почти нескончаемо дълголетие.

Верен на принципа (познат зрителите от представлението “Neoдачници”) режисьорът Иван Пантелеев отново се съсредоточава не толкова в задачата да ни разкаже една отделна история, а да отвори едно широко и емоционално наситено поле за мислене, където не сюжетът и разказът са водещите, а комплекси от теми и интуитивните връзки между тях. В центъра на това пространство отново стои актьорът и работи за мига на общност, за онзи момент на контакт със зрителя, когато преживяното заедно става по-важно от поуката, която можем да извлечем от него.

"И тъй както безработицата е основния катализатор на работния пазар, а недоимъка проправя пътя на капитала, така и изневярата остава най-мощния стимул в любовта."

Иван Пантелеев

Сценичен вариант - Иван Пантелеев

Режисьор - Иван Пантелеев

Сценография и костюми - Милена Пантелеева, Елис Вели

Музика - Антони Дончев

С участието на: Радина Вълканова, Теодора Духовникова, Александра Василева, Стефания Колева, Юлиан Вергов, Христо Петков, Иван Юруков, Велислав Павлов, Димитър Николов, Антони Дончев

Билети тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews