Quantcast

Изложба на Павел Митков отбеляза 3 март в сградата на ООН във Виена

ОFFNews Последна промяна на 07 март 2019 в 10:45 2489 0

Постоянното представителство на Република България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена отбеляза Националния празник на страната Трети март, с представянето в сградата на ООН във Виена на изложба, под мотото „България в цветове и дух“ на известния български художник Павел Митков.

След откриването на изложбата беше организиран официален прием, на който присъстваха над сто и двадесет гости от дипломатическите, бизнес и културни среди във Виена, включително представители на българската общност и българи, работещи в международните институции в Австрия.

На трети март тази година се навършват 141 години от Освобождението на България. В приветственото си слово към гостите на събитието българският постоянен представител във Виена, посланик Светослав Спасов посочи, че Трети март е венеца на вековните усилия и желанието на българите за свобода, но и отговорното начало на възстановяване на българската държавност.

Той подчерта, че в ден като Трети март е важно да се припомнят уроците на историята и наследството на българските национални герои, демократи и борци за независимост, които са ни оставили завета, че„демократичното общество може да бъде изградено само чрез равенство между народите и пълно зачитане на политическите и гражданските права“.

Изложбата на Павел Митков, която може да бъде видяна в сградата на ООН до 12 март т.г., включва платна с образи на българки във фолклорни носии и пейзажи от България, носещи послание на мир, доброта и хармония.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !