Il Volo прелъстиха софийската публика и обещаха да дойдат пак

OFFNews 15 юли 2022 в 21:00 4842 0

Il Volo

Снимка Il Volo Sicilia Fanpage

Il Volo с концерти в София

Това не са новите „трима тенори“. Най-малкото, защото единият от тях е баритон. Това е вокално трио, каквото италианската музика не е имала. Могат да пеят всичко от оперни арии до рок балади и то без усилие. Това направиха и на стадион „Юнак“ в столицата, където две поредни вечери представиха песни от новия си албум.

“Il Volo sings Morricone and more” е последният им проект, определян от тях самите като „емоционално пътешествие през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на 20-и век“. С този албум Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле отдават почитта си към Маестрото, една година след смъртта му.

Il Volo в София

В София Il Volo sings нахлуха на сцената с музиката от „Имало едно време на запад“ – като "най-доброто от Италия" - елегантни, темпераментни, готови за флирт със зрителите на стадиона. После визуалното възхищение отстъпи пред удоволствието от гласовете им.

В следващите два часа публиката преживя пътуване през прочутите уестърни от 60-те, емблематичните „Малена” и „Ново кино Парадизо“ с музиката на Мориконе, класическите хитове Il Mondo, Nessun Dorma, Te voglio bene assaj на Лучо Дала, златните Un Amore Cosi Grande, O, Sole Mio арии от "Турандот" и Caruso, евъргрийните Granada и La Donna e Mobile.

 Halleluja в изпълнение на Джанлука Джинобле и Иняцио Боскето, Il Volo Sicilia Fanpage/Светломир Стоянов

В този концерт показаха и индивидуалност. „Най-класическият глас“ на триото Пиеро Бароне възхити с изпълнението на E Lucevan Le stelle от „Тоска“ на Пучини.

Пиеро Бароне, концерт в София, снимка: Il Volo Sicilia Fanpage, снимка: Il Volo Sicilia Fanpage

Джанлука покори зрителите с Your Song на Елтън Джон и Can’t Help Falling in Love на Елвис.

Джанлука Джинобле, концерт в София, снимка: Il Volo Sicilia Fanpage

Иняцио, който може да пее всичко, предложи своя версия на All By Myself на Селин Дион.

Иняцио Боскето, концерт в София, снимка: Il Volo Sicilia Fanpage

Триото успя да изтръгне от публиката крайни емоции – вдигна я на крака с Delilah, предизвика я към молитва с Halleluja и я покани на танц с Volare.

Delilah, Il Volo Sicilia Fanpage

Сбогуваха с емблематичната Grande Amore, с която се представиха на Евровизия и, разбира се, спечелиха вота на зрителите. Кой може по-добре да пее за любов?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови