Ханс Цимер започна европейското си турне, чакаме го в България

OFFNews 14 април 2016 в 16:54 2791 0

Ханс Цимер по време на концерт в "Уембли".

Ханс Цимер, един от най-известните филмови композитори, започна дългоочакваното си турне с концерт в "Уембли Арена" в Лондон.

Творецът ще се отбие и до България, където ще има концерт на 16 май от 20:00 часа в "Арена Армеец" в столицата. Билетите са на цени от 60 до 140 лева и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн.

Ханс Цимер, който се превърна в легенда в Холивуд, започва музикалната си кариера с пънк и ню уейв в групите Damned и Buggies. В английската столица 12-хилядната публика в залата аплодира бурно и с възторг невероятното шоу. На сцената с Цимер излязоха 70 изключително талантливи музиканти, всеки от които безспорно добави своя отпечатък към крайния резултат, описан с една единствена дума – съвършенство.

От разтърсващите барабани в музиката към „Карибски пирати“ до хипнотичния мотив с цигулка към филма „Черният рицар“, Цимер показа дълбочината на таланта си и въображението на един гениален творец. Изпълненията бяха изключително въздействащи и придадоха на шоуто атмосфера като на рок концерт. По време на спектакъла Ханс Цимер свири на банджо, китара, пиано, перкусии, синтезатори, дори на барабани.

Цимер описва турнето си като неговата сбъдната мечта. Амбициозната програма включва 37 държави за 60 дни, а една от спирките му ще е в София – 16 май, "Арена Армеец". Въпросът, „Какво се случва с филмовата музика, когато я отделим от продукцията, за която е създадена?“ в случая с Ханс Цимер получава логичния отговор „Изкуство!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!