"Джаз фолк класик" с Йълдъз Ибрахимова и Ибряма на 20 октомври

OFFNews 25 септември 2015 в 20:55 3657 0

Йълдъз Ибрахимова, Иво Папазов - Ибряма и разградската филхармония гостуват в София с прoект от световна величина - "Джаз фолк класик", на 20 октомври в Зала 1 на НДК.

"Джаз фолк класик" е най-пъстрият спектакъл, в който се “забъркват” имената на двама от най-колоритните и талантливи наши изпълнители – големите Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма. В синхрон с на една от най-старите филхармонии в България – “Проф. Димитър Ненов” гр.Разград и сериозната подкрепа на оркестър “Тракия” с ръководител Нешко Нешев ще представят пред публиката един изключителен и любопитен спектакъл - колаборация от различни стилове – джаз, фолк и класика. “Програмата ни е разнообразна и пъстра, както подсказва самото заглавие”, споделя с усмивка Йълдъз Ибрахимова. „В нея всеки намира по нещо за себе си, нещо близко, но и по-различно. Тя е различен прочит на това, което слушателите познават или може би дори не познават“, добавя още тя.

Броени дни след “софийската” ще последва и “световната премиера” на концерта. Проектът има покана и запазена дата в края на месеца в един от най-големите световни културни центрове – “Зурлу център” в Истанбул. От сега пък се знае, че на 19 май догодина, на празника на младежта в Турция - Йълдъз Ибрахимова и колегите ѝ ще изпълнят "Джаз фолк класик" с Президентския симфоничен оркестър.

Билетите за концерта са в продажба в мрежата на Ticketportal.bg. Цената им е от 25 до 50 лв, според мястото в залата и могат да се намерят още в Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, магазините на Office 1 Superstore, Booktrading, Книжен център “Гринуич”, “На Тъмно”, “Пикадили” и бензиностанции OMV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови