"Джаз фолк класик" на 20 октомври в НДК

OFFNews Последна промяна на 25 май 2015 в 10:44 1918 0

"Джаз фолк класик" е най-новият проект и предизвикателство, с което се захващат двама от най-колоритните и талантливи изпълнители – Ибряма и Йълдъз Ибрахимова, в синхрон с една от най-старите филхармонии в България – филхармония “Проф. Димитър Ненов”,Разград. Проектът ще стъпи за първи път в София на сцената на зала 1 на НДК на 20 октомври 2015 г. от 19 ч. Броени дни след предствянето си у нас ще последва и “световната му премиера”.

Проектът има покана за концерт в един от най-големите световни културни центрове – “Зурлу център” в Истанбул, със запазена дата в края на октомври. "Джаз фолк класик" се “ражда” миналата година по идея на режисьора Пламен Панев и представлява неповторима, емоционална и позитивна комбинация от изпълненията на звезди от световна класа. Филхармонията, Йълдъз Ибрахимова и Ибряма, с невероятната подкрепата на оркестър “Тракия” с ръководител Нешко Нешев ще представят пред публиката изключителен спектакъл - колаборация от различни стилове, които могат да звучат и в чудесна хармония.

Още със заглавието си "Джаз фолк класик" предизвиква интереса на широк кръг музикални фенове - на джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика и без излишна скромност, има амбицията да “надскочи” границите на България. Подобна симбиоза между стилове, събрани на една сцена не е правена до сега у нас, а удоволствието да видиш и чуеш всечки тези артисти заедно - не е за изпускане. До сега проектът е представян единствено в Разград, Русе и Варна, а присъсващите в залата го определят единодушно, като “концерт за ценители”!

Билетите за "Джаз фолк класик" се пускат в продажба днес /25 май/ ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg и са с цена от 10 до 50 лв. Могат да се намерят още в Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център “Гринуич”, “На Тъмно”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови