Днес Левски побеждава ЦСКА в последната минута. А кога е днес?

Тази вечер в първия епизод на "Порталът" спортен журналист коментира като Мичмана

OFFNews 02 май 2021 в 10:13 4561 0

Кибици жулят карти на обърнати каси пред малка бакалия, обслужвани от грижливо фризирана продавачка – строга господарка в малкото си, но абсолютно владение. На малкия черно-бял телевизор, върху който е закрепена подвижна антена, тече важен мач. С гол на Тошко Барзов Левски побеждава ЦСКА с 2 на 1.

Това не се е случвало скоро. Не се е случило точно по този начин и преди 40 години, но за целите на филма "Порталът" таймингът на мача е леко променен. 

Сериалът стартира довечера по БНТ 1, а екипът на „Мирамар филм“ ни пренася назад в социалистическа София. 

Съвременният герой Крум Бонев е отявлен левскар, за късмет попада 40 години назад, точно в деня на исторически мач, в който любимият му отбор побеждава ЦСКА с гол в края на двубоя. Бонев(в ролята Велислав Павлов) помни мача, знае резултата и голмайстора. Затова се осмелява да се обзаложи на шише бира и консерва русенско варено, че точно Тодор Барзов след малко ще вкара на ЦСКА и сините ще победят. Печели, разбира се. Уважението на кибиците, на бакалката и на цялата махала. 

Коментарът на мача по време на дългата няколко минути сцена е дело на Иво Райчев - спортен журналист, който толкова се доближава до тембъра, маниера и акцентите на Мичмана, че зрителите едва ли ще разберат разликата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews