Десетото юбилейно издание на Оne Dance Week стартира на 23 септември

„Дует за човек и робот“ дава началото на най-чакания танцов фестивал

ОFFNews 01 август 2017 в 16:55 4005 0

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс Оne Dance Week навършва 10 години. От 23 септември до 15 октомври в Пловдив ще празнува своя юбилей с интересна селекция от танцови спектакли.

И тази есен Оne Dance Week ще свърже различните култури по света чрез танцовото изкуство. Ще рисува лицето на съвременната цивилизация на сцената, поставяйки общи проблеми, тревоги и страсти, които не признават граници.

Тази година посланието на фестивала е изцяло свързано с разума и осмислянето на съвременното изкуство като източник на универсални послания за света. Фестивалът ще „говори“ за приемането на различността, за любовта, революцията и зависимостта ни от технологиите.

Тазгодишното издание на фестивала започва на 23 септември в зала „Борис Христов“ /Пловдив/ с новаторския спектакъл от Тайван – „Дует за човек и робот“. Главни действащи лица са хореографът Хуанг Юи и германският индустриален робот KUKA – един от най-напредналите, прецизни и разпознаваеми достижения на роботиката. Ще станем свидели на впечатляващ дует между един мъж, израснал без емоции, и една индустриална машина с човешки интелект.

Изпълнителят Хуанг Юи и роботът KUKA сътворяват изящна картина на бъдещето, в което човекът и умните машини живеят заедно. Техният танц не просто комбинира красотата на механиката с прецизното движение на тялото. Техният танц е актуален прочит на стаените чувства в технологичното съвремие и предизвикателна покана за размисъл.

Като едно от най-авангардните достижения на съвременния танц, „Дует за човек и робот“ е и подобаващ старт на юбилейното издание на Оne Dance Week.

В продажба вече е Фестивалният билет за събитието на цена 45 лв. След 31 август цената билета ще стане 55 лв.
В продажба са и билетите за спектакъла „Дует за човек и робот“ на цени от 10, 15 и 20 лв.

За повече информация посетете сайта на събитието

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови