Божидар Димитров получи най-голямата ни награда за култура "Златен век"

OFFNews 03 декември 2015 в 17:05 8300 5

Министерството на културата награди директора на Националния исторически музей с отличието "Златен век".

Удостояването става с решение на Вежди Рашидов и по негово предложение. „Златен век” с огърлие е най-високото отличие на Министерство на културата.

Наградата си Божидар Димитров получи от зам.-министър Бони Петрунова по случай 70-годишнината на професора. Тя му пожела и занапред той все така да милее за българщината, както и да работи все така всеотдайно и сърцато за съхраняването и популяризирането на богатото ни културно наследство. 

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров бе награден днес и с почетна грамота на Министерствотона културата, която му се присъжда за неговия изключителен принос в областта на българската културата.

Церемонията се състоя в кабинета на проф. Божидар Димитров в НИМ, където той посрещна в делова работна обстановка 70-ия си рожден ден и приемаше поздравления през целия ден от всички краища на страната и от българи по цял свят.

"Приемам тази висока награда и като израз на оценка на всичко това, което прави нашия Национален исторически музей", подчерта Божидар Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!