“Бюро за 1 милион долара” е новото място за обсъждане на бизнес идеи в betahaus

OFFNews 13 декември 2014 в 09:50 6845 5

Бюро за 1 милион долара или място, където може да създадете своята бизнес-социална идея, открива глобалният уиски бранд Chivas в партньорство с архитектурно студио Funkt и co-working центъра betahaus. Емблематичното бюро е част от проекта The Venture на Chivas, който предизвика хората от 14 държави да кандидатстват със свой проект на глобалният сайт на The Venture и да спечелят 1 милион долара срещу идея за бизнес със социален елемент.
Бюрото за 1 милион долара ще е част от подготовката на желаещите да участват в глобалния конкурс за социални предприемачи, като им осигури свободно и вдъхновяващо пространство за обмисляне и обсъждане на идеята им, както и възможности за споделяне, работа в екип и менторство.

До 9-ти януари, всеки, регистрирал се на www.chivasdesk.bg, ще може да запази час на Бюрото, където заедно с екипа си и други участници да работят заедно по представянето на проекта си пред локалното жури на The Venture.

Ментори с опит в сферата на социалното предприемачество ще бъдат на разположение на всички, които подготвят свой проект на бюрото за 1 милион долара, като графикът им на присъствие ще бъде предварително оповестен на сайта www.chivasdesk.bg . Желанието на организаторите е кандидатите да могат да обсъдят идеите си предварително с хора с познания и опит в областта, да се вдъхновят от тях и да получат съвети как да развият и представят проекта си по най-добрия начин пред местното жури на The Venture. Бюрото в betahaus ще бъде на разположение бъдещите социални предприемачи свободно и безплатно и ще се превърне в първото по рода си работното място, от което започва промяната на средата и света около нас.

The Venture е глобална инициатива на Chivas Regal, в която предприемачи от 14 държави (включително България) се състезават за награден фонд от 1 милион долара, за да реализират своя бизнес идея, която има потенциала да реши наболял социален проблем. Посланието на конкурса е: "Спечели по правилния начин". Инициативата е отворена както за стартиращи бизнеси, така и за вече развити компании, стига моделът и идеята им да са социално полезни. В платформата The Venture може да участва всеки със свой проект или идея, като попълни регистрационната форма на www.theventure.com.

За повече информация около проекта, новини, събития, участници и ментори, следете Facebook страниците на Chivas Regal и betahaus, както и www.chivasdesk.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови