Quantcast

Безплатни прожекции на „Explore Bulgaria” на National Geographic

ОFFNews Последна промяна на 03 юни 2016 в 20:50 3120 0

National Geographic Channel гостува на "Фестивала на пътешественика" в Дома на киното тази събота и неделя. В програмата на тематичното събитие са включени прожекции нa първи и втори сезон и ексклузивна прожекция на предстоящ епизод от трети сезон на „Explore Bulgaria”.

Входът за прожекциите на 4 и 5 юни е безплатен, а програмата може да видите по-долу:

- 4 юни (събота) – 17:00 ч. – Първи сезон на „Explore Bulgaria”;
- 5 юни (неделя) – 15:00 ч. – Втори сезон на „Explore Bulgaria”;
- 5 юни (неделя) – 17:30 ч. – Среща с екипа на продукцията и ексклузивна прожекция на трети епизод от трети сезон на „Explore Bulgaria”.

Експедицията през новия трети сезон на „Explore Bulgaria” e основно в Родопите и представя историите на четиримата изследователи – авантюристката Мая Стоилова, олимпиецът Георги Палазов, археологът Надежда Карастоянова и биологът Васил Попов както чрез материалите, събрани от тях, така и чрез ретроспективни интервюта с тях, направени след приключването на снимките. Четиримата изследователи пътуват с кемпер.

Той им служи като базов лагер, когато те поемат с колелата си по тесните вити пътеки в планината или когато се спускат в пещери. Кемперът е и нещо като мобилна лаборатория, където изследователите анализират събраните данни. Третият епизод „Иванова вода“ ще отведе изследователите в едноименната пещера в търсене на една от най-интересните колонии от прилепи в България.

Шестте епизода от втори сезон на проекта „Explore Bulgaria” разказват за природни забележителности и интересни исторически факти от Странджа планина, Русенски Лом, язовир Жребчево, парк Ропотамо, Пирин планина, връх Синаница, Мадарския конник.

Преди повече от две години, възможността да станат изследователи в първия сезон на проекта и да споделят преживяното от обиколката из непознати кътчета на България получават двама от зрителите на National Geographic Channel – екологът Васил Попов и археологът Надежда Карастоянова.

Двамата са избрани от жури сред над 1000 кандидати. Заедно с изследователите на NGC България – Мая Стоилова, инструктор по сноуборд и уиндсърф и Георги Палазов, олимпиец и преподавател по плуване, те се отправят на първата си телевизионна експедиция през пролетта на 2014 г.