30 години Б.Т.Р.

OFFNews 29 януари 2024 в 15:05 1233 0

Б.Т.Р.

Снимка Б.Т.Р.

Б.Т.Р.

Б.Т.Р. ще отбележи 30 години успешна музикална кариера с турне в страната. Началото ще бъде в Стара Загора на 27 юни. След това групата ще направи концерти във Варна – 2 август, Бургас – 9 август, Пловдив – 14 август, Плевен – 28 август, и Велико Търново – 29 август. Финалът ще бъде в зала 1 на НДК в София на 20 ноември.

Паралелно с турнето, групата работи и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с плоча и диск „30 години Б.Т.Р.“.

Музикантите се подготвят за концертите, събирайки най-доброто от репертоара на групата. На живо ще звучат песни от последните два албума „Невидими стени“ и „Пъзел“.

„Създадохме „Б.Т.Р.“ в началото на 90-те години на миналия век, без да подозираме какво ще се случи. Тези 30 години са години на изкачване по цялата стълба на българската музика и създаване на една запазена марка. Този извървян от нас музикален път искаме да споделим с публиката“, казват от групата.

Паралелно с турнето, артистите работят и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година, заедно с юбилейна плоча и диск „30 години Б.Т.Р.“.

В „Б.Т.Р.“ са Атанас Пенев (вокал), Славчо Николов (китари и вокал), Иван Калфов (бас китара) и Илиян Диков (барабани). Групата има над 5000 концерта само в страната, както и турнета и концерти в Азия, Северна Америка и Европа. Издадени са 13 студийни албума и над 50 видеоклипа. 15 от песните са включени в учебниците по музика за начален и среден курс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!