250 дни война. Литературно четене пред Паметника на Съветската армия (галерия)

OFFNews 31 октомври 2022 в 19:55 3347 1

Литературно четене пред Паметника на Съветската армия

Снимка Иван Шишиев/Етюдите на София

Литературно четене пред Паметника на Съветската армия

Пред Паметника на Съветската армия в София имаше литературно четене, а по-рано днес Столична община откри артистичната инсталация "Четем за свободата".

Двете събития са посветени на 250-ия ден от началото на войната в Украйна.

В литературното четене с избрани откъси се включиха писателите Георги Господинов, Здравка Евтимова, Теодора Димова, Георги Бърдаров, проф. Амелия Личева и Светлозар Желев, както и зам.-кметът на Столична община Мирослав Боршош.

На стълбите пред монумента е разположена инсталация с кориците на емблематични книги. Включени са „1984“ на Джордж Оруел, „Всичко свое нося със себе си“ на Херта Мюлер, „Задочни репортажи за задочна България“ на Георги Марков, „Русия на Путин“ на Анна Политковская, „Книга за смеха и забравата“ на Милан Кундера, „Архипелаг ГУЛаг“ на Александър Солженицин, „Пътувания из Украйна и Русия“ на Йозеф Рот, „Майстора и Маргарита“ на Михаил Булгаков, „Време секънд хенд“ на Светлана Алексиевич и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

31.10 2022 в 20:35

Брей, все платени соросоиди са се събрали! А истинската българска интелигенция под формата на Волгин, Дачков и агент Димитър (как му беше истинското име на тоя?) громи джендъризма на Гейропа... :D
 
X

Подкастът на OFFNews