Нови пътешествия с Максим – в посока първата Намибия

OFFNews 01 април 2018 в 15:04 2613 0

„Дюна 45” („Хермес”, 2018) е книга за любовта. За любовта към пътешествията, магията на Африка, към залезите, изгревите, хората и дюните на пустинята Намиб. За любовта към приятелите, без които нито едно пътешествие не би имало същия заряд - приятелите, с които тръгваш на път и които откриваш по пътя. И за любовта към Натали - съпругата, музата, спътницата, с която авторът на книгата Максим Минчев е обиколи света.

„След още два километра достигнахме истинското сърце на великата пустиня Намиб. Мъртвото езеро в долината Deadvlei …По-късно с Натали единодушно го включихме в нашите персонални чудеса на света. Каньонът Петра в Йордания. Хилядите будистки пагоди в Баган, Бирма. Падащите води на Игуасу в Южна Америка. Оризовите тераси и Шоколадовите хълмове във Филипините. Кораловите рифове в Червено море. Кратерът Нгоронгоро в Танзания. Застиналите каменни исполини в турската Кападокия. Дюна Бланка в Западна Сахара. Сватбите на реките Рио Гранде и Амазонка в Бразилия. Архипелагът Ха Лонг във Виетнам. Планинските конуси в Гуйлин, Китай. Подпиращият небето осемхилядник Анапурна в Непал. Вечно димящият вулкан Момотомбо в Никарагуа.”

„Дюна 45” е третата книга от поредицата „Пътешествия с Максим”. Пренася ни в Намибия, „първата Намибия, защото вече си обещах да се върна, за да видя това, което съм пропуснал първия път”. Първите две книги от поредицата на Максим Минчев също са посветени на Африка: „Alo Boo Safari” е за Кения, Танзания и Занзибар, а „Търсачи на миражи” – за Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау. Минчев е автор на общо 9 книги с пътеписи. Увлекателният разказ, искрящото чувство за хумор и прекрасните авторски фотографии са запазена марка на всяка от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови