Приятелите от ЦСКА вече събраха парите за операцията на Марина

OFFNews 16 януари 2017 в 11:57 6212 0

С много усмивки и хубави емоции приключи благотворителният турнир по фехтовка в подкрепа на Марина Вълкова. Близо 3000 лв. са събраните средства от надпреварата, а най-добрата новината е, че нужните 50 000 лв. за операцията на младата треньорка от школата на ЦСКА също са събрани.

22-годишната Марина е диагностицирана със Spondilolisthesis L5-S1 (счупени и разместени прешлени на гръбнака). Наскоро лекарите откриват и неврофибром (доброкачествен тумор), който трябва да се отстрани възможно най-скоро. Операцията трябва да се извърши в Германия.

Сумата бе непосилна за нейното семейство, но с помощта на клубовете на ЦСКА в различните спортове и съпричастието на хора от цялата страна, средствата бяха събрани за по-малко от месец.


Иначе повече от 100 състезатели от 7 клуба се включиха в състезанието, а призьорите бяха наградени лично от председателят на Българската федерация по фехтовка Величка Христева. 

При най-малките сабльори до 12 години победител стана Вероника Василева от Фехтовален клуб „Олимпик“, а на втора и трета позиция се наредиха Симеон Далеков от „Олимипк“ и Ани Михайлова от „Левски“.

Георги Христов от ЦСКА завърши първи при 15-годишните, следван от Георги Жерков от „Авитохол“ и Борис Кръстев от „Левски“.

Треньорът по фехтовка в ЦСКА Людмил Пелов грабна приза при мъжете и жените, а негови подгласници станаха Николай Капларов от „Олимпик“ и Живко Апостолов от „Авитохол“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews