Хакнаха профила на Валери Божинов в Инстаграм, изнудват го за пари

OFFNews 31 октомври 2019 в 10:17 4283 0

Хакери изнудват нападателя на Ботев Враца Валери Божинов. Футболистът стана жертва на кибератака и профилът му в социалната мрежа Инстаграм беше откраднат и изпразнен от съдържание.

Божигол ще трябва да плати на измамниците около 10 хиляди долара, ако иска да си върне страницата. От няколко дни профилът на нападателя е неактивен. Съдействие относно проблема поиска и половинката му Биляна Дол, с която отново се събраха неотдавна.

"Хакнат профил, моля докладвайте!", алармира тя с червени букви на своята стена. Не е изключено самата Биляна да пострада от атаката, тъй като често споделя свои по-разголени снимки на профила на Божинов. В подобни случаи хакерите твърдят, че са проникнали в личните файлове на звездите. Те манипулират с това, че са разбили паролите на личния имейл и други виртуални пространства и притежават компромати.

"Сумите, които се искат като откуп, платени по фирми за бързи преводи или криптовалути, варират от 500 до 10 хиляди долара", обясни пред "България Днес" експерт по киберсигурност. За фалшивите порнозаписи или голи снимки хакерите искат откуп, за да не бъдат разпространени.

Почти винаги виртуалните измамници настояват сумата да се плати чрез валутата биткойн, за да не бъде проследено получаването й. Валери е притеснен за снимките си и вече се е допитал дали може да получи помощ от ГДБОП, които се занимават и с подобен вид престъпления.

Припомняме, че профилът на Валери Божинов е един от най-следваните сред родните спортисти. Футболистът предизвиква истински интерес с публикациите си. Макар че напоследък се беше кротнал, преди това Валери пускаше култови снимки и клипове. В истински хит се бяха превърнали видеата, на които пее песни на сръбската турбофолк звезда Цеца от колата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови