Зеленогорски: Вотът бе купен, ГЕРБ има 99,5% в ромските секции

OFFNews 03 ноември 2015 в 08:54 6783 11

Снимка БГНЕС - архив

В Плевен е имало купуване на гласове, организирано от ромските босове. В най-голямата ромска махала 805 гласа или 99.51% са за кандидата, подкрепен от ГЕРБ – Димитър Стойков, за победителя на балотажа Георг Спартански от РБ са 0.49%. 

Това заяви Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторите по бТВ. Той подчерта, че на среща с премиера и Спартански ще разгледат тези факти.

Говорих по телефона с шефа на полицията в Плевен, защото знам, че разговорите се записват - сигнализирах, пуснах жалби за купуване на гласове, категоричен бе Зеленогорски. 

Имаше 12 хиляди купени гласа в Плевен, това е 25 % от вота. Гласовете бяха купени в полза на провалилия се кандидат г-н Стойков, очевидно не са купени от г-н Спартански, който има 0,5 % резултат в ромските секции. В най-голямата в с. Буковлък има 805 гласа за Стойков срещу 4 гласа за Спартански – това е 99,51 % срещу 0,49 % съотношение, уточни Зеленогорски.

Нашата цел е да няма купен и корпоративен вот. Не може като орда да се движат 20 автомобила в Плевенските села и да плашат хората, включително с убийство. Не може полицията да стои от едната страна на селото, а от другата ромските босове да купуват гласове, категоричен бе Зеленогорски.

Не говорим за напрежение между Зеленогорски и Борисов, не между РБ и ГЕРБ, а между РБ и клика на ГЕРБ в Плевен, която дерибейства и носи вреди на самия ГЕРБ, добави Зеленогорски.

Той напомни, че на официална среща в парламента преди месец с ДАНС, прокуратурата и МВР е обърнал внимание какъв ще е резултатът в с. Буковлък, защото знае как там се купуват гласове. Сигнализирах, но не се взеха никакви мерки, каза още той. 

Зеленогорски разказа за ударен и заплашен с убийство застъпник на РБ в Буковлък, за масови изборни нарушения, за които е подал сигнал в полицията, откъдето отговорили, че не били политически анализатори и всичко било спокойно. Толкова „спокойно“ мина всичко, че 99,5 % от ромските гласове бяха купени за провалилия се кандидат, обясни Зеленогорски, като подчерта, че нито той като съпредседател на парламентарна сила, нито гражданите могат да разчитат на защита от органите на реда. Ще преценим с Борисов колко са били големи усилията на полицията, добави той.

ЗЗа Спартански подчерта, че е издигнат от гражданска формация и подкрепен от 12 партии и въпреки тежките фалшификации и успял да спечели честно изборите.

За резултатите на РБ в страната Зеленогорски каза, че РБ има кметове в около 30 общини и 4 областни града, както и районни кметове. Попитан за „подаряването“ на градове, той отговори, че такава формулировка обижда избирателите, защото те са тези, които решават изборите с гласа си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки