Кметовете на областните градове: ГЕРБ - 21, РБ - 3, ДПС - 1, БСП - няма

OFFNews 02 ноември 2015 в 09:16 12724 15

ГЕРБ спечели кметските избори в 21 областни града, Реформаторският блок в 3, ДПС запази само Кърджали, БСП остана без нито един, независим ще управлява Пазарджик, а в Кюстендил Петър Паунов е подкрепен от широка коалиция с участието на ГЕРБ и РБ. Това са резултатите след двата тура на местния вот. 

БСП не успя да спечели кметско място в нито един голям град. Социалистите имаха шанс да вземат властта във Враца, Ловеч и Разград, но не успяха на втория тур. БСП не успя да се пребори срещу ГЕРБ и в Сливен и Перник. ГЕРБ спечели още и в Силистра, Търговище, Сливен, Шумен, Видин и Хасково.

Кандидатът на Реформаторския блок Йордан Йорданов получи 50.61% от гласовете в Добрич.  

Иван Тотев от ГЕРБ победи в битката за Пловдив срещу Славчо Атанасов с едва 1502 гласа преднина. Това показват последните резултати от общинската избирателна комисия при 100% преброени бюлетини и обработени протоколи. Кандидатът на ГЕРБ е събрал 50,78% от гласовете срещу 49,22% за Атанасов. 

В Пазарджик на власт остова досегашният Тодор Попов, който се яви като независим на изборите.

Георг Спартански от РБ взе Плевен

ДПС загуби Кубрат, Гърмен и Исперих, които управлява от четвърт век.

В Кубрат спечели Бюрхан Исмаилов Мюзелифов от "Време за промяна" с 65.38%. Балотажа загуби кандидатът на ДПС - Гюнан Ахмед Халил, който има 34.62%, показват резултатите на ЦИК при 100% обработени протоколи.

В Гърмен спечели Минка Сабриева Капитанова от "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен" с 58.24% пред Ахмед Башев от ДПС, който взе 41.76%.

В Исперих победата на балотажа е за независимия кандидат Бейсим Руфад Расим (53.86%). Кандидатът на ДПС Бейсим Басри Шукри има 46.14%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!