Водещ експерт по транспорта води листата на ПП МИР във Варна

OFFNews 18 юни 2021 в 09:21 897 0

Проф. д-р Симеон Ананиев е водач на листата за кандидати за народни представители на ПП МИР за област Варна за предстоящите парламентарни избори.

Той е български учен, професор, експерт и стопански деец в сферата на транспорта. Проф. д-р Ананиев е председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи и Клъстер Зелен Транспорт, член на УС на Българската асоциация на вещите лица и експертите, съдебен експерт (вещо лице) в списъците на Министерство на правосъдието на България за извършване на транспортно-икономически експертизи, преподавател по спедиция, статистика и управление на транспорта във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Основните сфери, в които работи, са интегрирани транспортни системи и инфраструктура, транспортна логистика и интермодални превози.

„Народен представител означава, че избраният представлява народа. Смятам, че да представляваш своя народ е призвание и чест, но и че трябва да работиш за развитието и повишаването не само нивото на благосъстоянието, а и на образованието", заяви проф. д-р Ананиев.

Той е кандидат за народен представител, който има конкретни идеи за реформи в сферата на транспорта и инфраструктурата.

„Моите приоритети са изготвяне и реализиране на програма за интегрирането на Транспорт, Инфраструктура и Логистика в една система, насочена към устойчив транспорт при превоза на товари и пътници. Устойчивият транспорт може да се определи като задоволяване на транспортните нужди, без да се уврежда здравето на хората и обществото, като в същото време не се създава отрицателно въздействие върху екосистемата, разнообразяване на невъзобновяемите ресурси с възобновяеми ресурси и използване на възобновяеми ресурси по-интензивно от нивата на обновяване”, уточни още проф. д-р Ананиев.

Симеон Ананиев завършва Техническия университет в София, специалност „Експлоатация на железопътния транспорт“. Има редица специализации и следдипломни квалификации, включително магистърска степен по икономика на транспортната фирма във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ и докторска степен по икономика и управление на транспорта в Университет за национално и световно стопанство.

Започва работа като технолог в БДЖ, железопътен район София от 1981 г. , преминава през професионални и управленски равнища в отрасъла, преподава във ВТУ „Тодор Каблешков“. В периода 2006 – 2010 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ към Министерството на транспорта.

На 3 март 2009 г. със съдействието на Изпълнителна агенция „Железопътна инфраструктура“ и нейния изпълнителен директор Симеон Ананиев стартира нова фериботна линия Варна – Кавказ от Фериботен комплекс Варна.

От 2012 г. е доцент, а от 2018 г. е професор във ВТУ „Тодор Каблешков“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови