Вигенин: БСП иска надпартийно експертно правителство след вота

OFFNews 31 май 2024 в 11:59 755 1

Кристиян Вигенин

Снимка БСП архив

Отговорните политически формации в следващия парламент трябва да намерят начин да създадат устойчив кабинет, който има по-далечна перспектива, за да може да се вземат и стратегически решения. Смятаме, че единственият начин за устойчиво управление е да се създаде експертен кабинет, който е съставен от хора експерти, не политически фигури, с много ясна програма, срокове и цели. Политическите лидери трябва да направят крачка назад.”

Това заяви Кристиан Вигенин от БСП по Нова тв. Той подчерта, че в друг управленски вариант БСП не би участвала. 

Тази наша идея не среща подкрепа от някои от политическите сили, които очакват по-високи резултати на тези избори, защото за тях управлението е разпределяне на порции, заемане на позиции в различните органи, използване на властта за лични и партийни цели. Ако това им е целта, няма как да стане това, което ние искаме, посочи Вигенин. 

Според него във времена на политическа криза е нужно правителство с широка подкрепа, за да се постигне нужната сигурност и стабилност, каквата очакват българските граждани и българския бизнес. Вигенин подчерта, че предложението на БСП не е за съставяне на политическа коалиция. 

    temp

    temp

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх