Цветанов: До една година ще има нови предсрочни избори

OFFNews 04 юли 2021 в 22:48 2712 1

ПП "Републиканци за България" е дългосрочен проект, с много добра перспектива в следващите години, заяви в Стара Загора Цветан Цветанов.

Той прогнозира нови предсрочни избори за Народно събрание "в перспектива от една година, както и последващи поредица от локални предсрочни избори за местна власт - предвид разследвания на различни кметове".

Следващото голямо предизвикателство пред ПП „Републиканци за България“ са местните избори, затова е важно да се изградят стабилни местни структури от способни, компетентни, достойни, смели, а не послушни хора, каза председателят на партията Цветан Цветанов.

"Тези избори трябва да са по-честни"

По-рано днес пред журналисти в Сливен Цветанов прогнозира, че тези избори ще бъдат много по-честни от предишните:

"За съжаление, на тях бяха отчетени изключително много недействителни бюлетини, които трябваше да бъдат за "Републиканци за България". Много наши активисти не видяха резултатите си в протоколите, които бяха обявени от ЦИК. Надявам се, че на сегашните избори ще бъде преодоляно от тези превантивни действия, които предприема МВР. Вече се усеща, че купуването, което се правеше от една или две партии, които искаха да задържат статуквото, няма да бъде реализирано."

Той е убеден, че има сектори, които трябва да обединяват – като електронното управление: "То не може да бъде ляво или дясно, а само да дава прозрачност и да ликвидира корупцията".

"Гласовете на ГЕРБ на тези избори ще паднат до 500 000"

"За мен посещението на Борисов при президента Ердоган е опит за излизане от тежката ситуация, в която се намира бившият премиер на България. За мен е неудачно в този период, в този момент да направиш среща с президента Ердоган. Защото ти си в качеството си на лидер на политическа партия, която участва в изборния процес. Искам специално да се обърна към всички българи – нека да гласуваме за всички тези, които имат ясен хоризонт”, каза Цветан Цветанов.

Той прогнозира също така, че гласовете на ГЕРБ на тези избори ще паднат до 500 000.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови