Таско Ерменков: Ще защитаваме българския производител, премахваме прекупвачите

OFFNews 22 март 2017 в 13:41 2419 3

Ако трябва накратко да посоча към какво ще се стремим в селското стопанство, това е защита на българския производител. С основно ударение върху малкия, средния производител, върху семейната фермичка, за да могат хората да имат препитание. Предишното правителство правеше точно обратното – за тях нямаше българско, субсидиите се раздаваха на големите арендатори, като десет фамилии прибираха над 80% от тези субсидии.

Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Сливен Таско Ерменков на среща с жители на Кермен.

„Обвързаното субсидиране, което в момента е в ход във връзка с уж стимулиране на определен вид продукция, стимулира онази продукция, с която г-жа Танева е обвързана. Още повече, че по време на управлението на ГЕРБ, от 2009 до 2015 година, млечните ферми са намалели със 105 915. Само за последните две години, от 2014 до 2015 година, при управлението на г-жа Танева като министър, млечните ферми са намалели с 25 754. Тези ферми не са минали в по-горна категория, просто са изчезнали. Това са ферми, в които по едва-две крави са гледали хората и във връзка с това, че уж не съответствали на европейските стандарти, бяха погубени. Това са 25 754 семейства, останали без поминък!"- каза Таско Ерменков.

Той допълни, че "БСП за България" се ангажира да премахне прекупвачите.

Да премахнем онези бандити, които идват при човечеца и му вземат насила реколтата на някакви безумно ниски цени, след което отиват на пазара и продават четири пъти по-скъпо. Това ще бъде в интерес както на производителя, който ще успее да си получи справедливата цена за положения труд, така и за тези, които отидат на пазара- да получават продукция на нормална цена, а не надута, която пълни джобовете на онези, които нито са копали, нито са сели, нито са събирали, а само печелят от препродажбата на тази продукция", коментира още в Кермен водачът на листата на „БСП за България“ Таско Ерменков. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

2

Big Smile

22.03 2017 в 14:32

Тия ги премахват от 1944 година - резултата го знаем...

16008

1

Nik68

22.03 2017 в 13:56

Едрите арендатори не са ли български производители Ерменков. Ще насърчавали малкия, дребния производител. Да влиза в ТКЗС ли Ерменков.