София с Агенция за инвестиции, подпомага стартиращи компании

OFFNews 09 октомври 2015 в 11:44 3303 1

София вече има Агенция за инвестиции, тя ще подпомага по специален модел стартиращи компании и IT сектора. 

Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ГЕРБ на форума „София-град на новите технологии и новите възможности“ в НДК. Поставили сме си амбициозната, но изпълнима цел, София да стане регионална столица на дигиталния пазар, подчерта тя. 

"Може би за първи път правим бизнес форум, на който събираме заедно работодателските организации и представители на културни творчески индустрии. Съгласно проучванията, които Столична община възлага всяка година, културните и творческите индустрии заемат 4 място в икономиката на града по добавена стойност. Това говори колко важен за развитието на града е този сектор", посочи Фандъкова.

По думите ѝ, през последните години е създадена най-голямата меценатска програма за култура, която всяка година разполага с бюджет около 1.5 млн. лева. "Моето лично убеждение е, че подкрепата за творците и развитието на културни проекти, е подкрепа както за живия творчески дух на града, така и за индустрията, която създава работни места. Това го показва и секторът на кинопроизводството. София беше утвърдена като творчески град на киното и е един от 5-те в цял свят", обясни още Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови