Фандъкова: София е градът с най-ниска безработица

OFFNews 05 октомври 2015 в 13:20 3381 5

София е градът с най-ниска безработица, нивото й е 3,5 на сто. 

Това обяви кметът и кандидат за нов мандат начело на Столична община Йорданка Фандъкова, преди да подпише споразумение за сътрудничество с КНСБ.

Фандъкова допълни, че в поддръжката и експлоатацията на метрото работят 1700 души. „Новите работни места в системата на образованието се увеличават непрекъснато. В последните години над 2100 са новите места за работа в детските градини и училища“, коментира Фандъкова и подчерта, че повече от 150 работни места са открити в сферата на социалните услуги. „София се превърна в творчески град – четвърто място по добавена стойност в икономиката на града“, разясни тя, цитирана от Фокус. 

„По отношение стимулиране и подкрепа на бизнеса, създадохме буквално в последните месеци общинска агенция за инвестиции. Тя е насочена както към големите инвеститори, така и към малкия и средния бизнес с акцент върху производството и работата на новите технологии, IT-сектора“, уточни Йорданка Фандъкова. 

Председателят на КНСБ Пламен Димитров и Янка Такева, лидер на СБУ, дадоха категорична подкрепа на Фандъкова за местния вот. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови