Симеон Славчев: ПП МИР налага нови лица и нов морал в политиката

OFFNews 16 март 2021 в 11:27 2148 0

Партия МИР налага нов морал и новите лица в политиката. Това заяви председателят на политическата формация Симеон Славчев по време на дебат по Българската национална телевизия.

"Политическа партия МИР носи новия морал в политиката и налагаме нов модел на управление. В нашите листи се едни от най-добрите експерти във всички сфери и всички те са от гражданската квота. В лисите на ПП МИР са преподаватели във висшите учебни заведения, финансисти, юристи, икономисти, инженери, лекари, учители, богослови, артисти, музиканти и общественици", заяви Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР съобщи, че едно от първите неща, които партията ще инициира, след като влезе в Народното събрание, е да се приеме Закон за управление при кризи. Това ще помогне за превенцията при всякакви бедствени ситуации и ще подобри връзката с местната власт в страната, както и между институциите. Това ще спомогне не само за живота в страната в условията на пандемия, но и при всякакви бедствени ситуации и кризи, които изискват координиране между министерства и всички други институции, уточни още Славчев. Той представи и идеята на ПП МИР да се създаде Министерство на извънредните ситуации и управление при кризи, което да изпълнява функциите на Национален оперативен щаб.

"Една от основните цели на ПП МИР е финансовата децентрализация, защото това което се случва сега - хвърлянето и раздаването на пари от джипа на министър-председателя е цинично и несправедливо. Чрез финансовата децентрализация в ръцете на общините ще има повече механизми и ще станат независими от централната власт, която и да е тя", заяви още Симеон Славчев.

Лидерът на ПП МИР каза още, че партията предлага социално-пазарното стопанство да стане основа на българската икономика.

„Това е доказан модел, който ще превърне България в силна социална и индустриална държава. Този модел съчетава уникално баланса между справедливост и свобода в икономиката и обществените отношения", коментира още Симеон Славчев по БНТ.

Той акцентира, че една от водещите цели за ПП МИР е да се въведе електронно правителство, за което премиерът обещал още преди 12 години, изхарчени са огромни средства, но резултат и до днес няма.

"Ние няма да се коалираме с политически, икономически и физическите мутри от прехода, както и с тези, които откраднаха лозунга на справедливия граждански протест срещу правителството. Като общински съветник съм решавал реалните проблемите на хората, които не нито леви, нито десни. Това са нашите проблеми и моята цел е влизайки в българския парламент да имам механизма, за да решавам проблемите и на национално ниво", заяви Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев призова българите да гласуват масово и машинно, защото само по този начин гласа им няма да бъде подменен.

Парламентарни избори 2021

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!