Реформаторите ще финансират кампания с дарения от бизнеса

OFFNews 09 април 2014 в 11:36 3870 11

Радан Кънев

Снимка БГНЕС

Реформаторският блок ще финансира предстоящата си предизборна кампания, като организира вечер и балове за набиране на средства, обяви пред "Дневник" лидерът на ДСБ и говорител на Блока Радан Кънев.

Реформаторите отправят покана към представителите на малкия и среден бизнес, които, по думите на Кънев, дарявали суми от около 500 лв.

"Част от хората дори не ни симпатизират, а идват, вдъхновени от това, че някой прави подобен вид фондонабиране в България", посочва лидерът на ДСБ.

По данни на Кънев до момента Реформаторите са събрали "прилични суми". Дясното обединение планира в скоро време да организира бал, в който щели да се включат хора, които са готови да заявят подкрепата си за Блока.

Радан Кънев подчерта, че Блокът ще откаже приходи, ако се усъмни, че дарителят е свързан по някакъв начин с политически и икономически модели, които противоречат на принципите на Реформаторите.

Радан Кънев обявява още, че предшественикът му Иван Костов няма да участва във финансирането на предизборната кампания.

"Той многократно заяви, че не участва в активната политика. Включват се в кампанията хора, които се занимават с политика.

Той в момента се занимава с научна дейност и то такава, която граничи с политиката. За него като учен да бъде обвинен в политическа пристрастност ще бъде много опасно", посочва Кънев пред "Дневник".

Предизборният клип на Реформаторите

Във връзка с предизборния клип на Реформаторския блок, за който стана ясно, че досущ прилича на американска рекламна кампания, лидерът на ДСБ коментира, че е изненадан от бурните реакции около видеото.

"Това е паралел, който изобщо не крием. Много се изненадах, че имаше такива реакции", коментира Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!