Реформаторите: Клипът ни не е краден

OFFNews 09 април 2014 в 07:42 7018 19

Петър Москов

Снимка http://blog.reformatorskiblok.bg/

Петър Москов

Предизборният ни клип не е краден. Никога не сме крили, че сме заимствали идеята. Това заяви Петър Москов от Реформаторския блок тази сутрин в интервю за Нова тв.

Силната му прилика с видео от 2008 г. с участието холивудски актьори, които се включват в кампания за активно гласуване в САЩ, предизвика дебат дали Реформаторите не са откраднали идеята.

Целта на българското видео, в което участват Снежина Петрова, Юлиан Вергов, Александрина Пендачанска, Кирил Маричков, Стефания Колева, Явор Бахаров, Йосиф Сърчаджиев, Богдана Карадочева, Иван Лечев, Атанас Атанасов, Александра Василева, Ана Вълчанова, Владимир Пенев, също е да предизвика хората да излязат и да гласуват.

"Това не е "Стани богат", нито "Биг Брадър" - няма нужда да се обръщаме към някой за правата за този клип. Никога не сме крили, че клипът не е наш. Има съзнателно търсене, внушение, асоциации с начина, по който в една от най-добре работещите демокрации хората се приканват към участие, към правен избор", категорични са Реформаторите.

"Упрекът, че нещо сме крили не е смислен. Фактът, че всички медии се занимават с този клип през последните 48 часа, че за няколко часа в Youtube имаше 20-30 хил. гледания, означава, че сме си свършили работата", допълни Москов.

Режисьорът на клипа Димитър Коцев – Шошо заяви, че на актьорите е бил показан оригиналът и им е било обяснено, че трябва да направят същото нещо.

Ето клипа на Реформаторския блок...

... и оригинала:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!