Реформаторите сезираха прокуратурата и ЦИК за плакатите на турски

OFFNews 21 май 2014 в 20:02 5227 7

Корман Исмаилов

В социалните мрежи, интернет и в медии бяха разпространени клип и постери на турски език с логото на Реформаторския блок и снимка на Корман Исмаилов. Заявяваме категорично, че тези агитационни материали не са дело на Реформаторския блок и нямат нищо общо с РБ, нито с която и да е партия от нашата коалиция, включително с НПСД. Това се посочва в извънредно изявление на Реформаторите.

За клипа и постерите на турски език коалицията от партии е сезирала прокуратурата и ЦИК.

Това е кампания на хората на ДПС, осъществена чрез машите им „България без цензура“ и ВМРО срещу Реформаторския блок. В последните дни ние разобличихме национално предателство на управляващите, а те ни отвръщат с компроматна война, категорични са Реформаторите.

Те отбелязват, че нарастващото обществено одобрение към РБ "е паникьосало противниците. Компроматите, купените гласове и контролираният вот обаче няма да им стигнат, за да заглушат волята на българските гласоподаватели"

Публикуваме и пълния текст на жалбата на РБ до ЦИК:

Уважаеми дами и господа,

Моля да разпоредите проверка за установяване на грубо нарушение на изборното законодателство, което установихме днес.

Днес, 21 май 2014 г., в някои електронни медии и социалните мрежи се разпространява публикация от сайт с адрес www.kircaalihaber.net.

Материалът е на турски език и имитира предизборна пропаганда на Реформаторския блок. На практика става въпрос за компилация от стари снимки, придружени с текст.

Заявяваме, че това е абсолютен фалшификат, който има за цел компрометиране на Коалицията от политически партии „Реформаторски блок“.

Също така да предприемете действия за прекратяването на кампанията за разпространяване на тази фалшива информация и търсене на отговорност от виновните лица.

С уважение,

Божидар Лукарски - Председател на Предизборен щаб

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!