Корман с плакати на турски език. Реформаторите: Това е фалшификат на ДПС

OFFNews 21 май 2014 в 16:58 7150 36

Агитация

Предизборна агитация на турски език с лика на четвъртия в листата на Реформаторския блок Корман Исмаилов, публикува на Facebook страницата си Ангел Джамбазки – зам.-председател на ВМРО, която в момента е в коалиция за „България без цензура“ на Николай Бареков.

На снимката се вижда Корман Исмаилов, който агитира за Реформаторския блок на турски език. На фон има публикуван уебадрес kircaalihaber.net – аналог на информационния сайт на Кърджали kircaalihaber.com, но с различно разширение.

Въпросният сайт прилича на блог и предлага снимки на Корман Исмаилов, Касим Дал и управляващите в Турция, включително и с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган. Никъде на сайта обаче не присъства снимката, която агитира на турски език.

„Реформаторският блок "агитира" на турски език. Трябва ли му на някой по-категорично доказателство, че тези хора работят за турските интереси? Че не са "пробългарска" коалиция, че са партньори с Ердоган? Че нарушават българската Конституция и Изборен кодекс?“, пише в профила си Ангел Джамбазки.

Реформаторите отрекоха да имат общо с агитационните материали и се заканиха, че ще сезират прокуратурата и ЦИК за случая. Ето как водачът на листата на Блока Меглена Кунева коментира постера:

"В публичното пространство се разпространява фалшив агитационен материал на Корман Исмаилов - четвърти в листата на РБ. Постерът няма нищо общо с Реформаторския блок, нито с която и да е партия в него, включително и НПСД. За този акт в момента РБ сезира прокуратурата и ЦИК, включително за незаконно ползване на името и логото на Реформаторския блок. По наша информация, фалшификатът е дело на "България без цензура" и присъдружната им ВМРО, по поръчка на ДПС."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!