Радев за "генерал с пола": Може би Борисов има предвид кмета на Симитли

OFFNews 10 октомври 2016 в 10:13 10282 9

Снимка БСП

Хасковска гражданска инициатива „Земляци“, в подкрепа на ген. Румен Радев за президент, е събрала до момента над 3000 подписа от община Хасково. Инициаторите обявиха намеренията си тя да прерасне и в областна, а събирането на подписи да продължи до деня на президентските избори 6-ти ноември.

„Тази подкрепа ми дава огромна сила и признание. Означава много, защото ме подкрепят хора, които ме познават и са от родния ми край. Всичко в своя живот съм постигнал благодарение на своя здрав корен“, заяви кандидат-президентът по време на посещението си в Хасково. Ген. Радев подчерта, че не само в родния му край, но и в цялата страна хората се надяват на промяна на предстоящите избори към по-добро. 

„За мен няма значение опонентът насреща. Важно е доверието на българския народ. Не се притеснявам от никой“, заяви кандидат-президентът и допълни, че е притеснително, когато хората стигнат до точката на апатия и липса на надежда. Той коментира, че България е демократична държава и всеки има право да се кандидатира, но друг е въпросът дали няма поръчкови кандидати, които само да разсейват подкрепата и да отнемат от гласовете на другите, които имат по-голяма обществена подкрепа.

На въпрос от журналисти, дали се чувства като „генерал в пола“, Радев заяви: „Казвайки това, генерал Борисов може би е имал в предвид друг случай - с кмета на Симитли“. Вчера при откриването на кампанията на ГЕРБ Борисов заяви, че не си е слагал пола и не знае как изглежда, но генерал с пола му звучи смешно. Скандалът с кмета на Симитли Апостол Апостолов избухна в края на август след появило се скандално видео, в което се вижда тържество на площада в симитлийското село Черниче, където шефът на строителната фирма "Агромах", Методи Бачев, видимо подпийнал, се провиква на всеослушание: "Кметът на Симитли, Апостол Апостолов, е е*ал премиера Бойко Борисов". 

Кандидат-президентът заяви, че основното в тази кампания трябва да са българските граждани. По думите му макар и да има опити да се внушава, че предстоящите избори са маловажни, хората знаят, че това не е така и от тях зависи много. „Трябва да се гласува, това е моят призив към всички“, каза още той. 

„Ген. Радев е избираемият кандидат. Искам утре да имам достойството да кажа „Това е моят президент“, заяви председателят на инициативния комитет в района полк. В. Киряков, бивш командир на 21–ви изтребителен авиационен полк. 

Събралите се, за да посрещнат кандидата за президент в центъра на Хасково, бивши учители и съученици на ген. Радев от математическата гимназия, заявиха своята безрезервана подкрепа. „Когато стане наш президент, винаги в най-трудните моменти, той може да разчита на нас и да се връща към корените си“, казаха още те.

Ген. Радев посети и с. Славяново, където е прекарал ранните години от живота си. Там той бе посрещнат топло от своите близки, познати и съселяни. Кандидат-президентът се срещна и с обществеността в с. Болярски извор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

10

мнение от IP

10.10 2016 в 14:06

"поръчкови кандидати, които само да разсейват подкрепата и да отнемат от гласовете на другите, които имат по-голяма обществена подкрепа" -демократ та дрънка. Притесних се, че Радев ще ме разсея от друг кандидат:)

18551

9

Нострадамус

10.10 2016 в 12:44

Шефът на "Агромах": Кметът на Симитли е **л Бойко Борисов! (скандално видео) http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Shefat-na-Agromah-Kmetat-na-Simitli-e-Bojko-Borisov-skandaln_635241.html

29585

1

Izalina

10.10 2016 в 10:41

Мисля, че всички кандидати за Дондуков 2 спешно трябва да млъкнат, ако разчитат да съберат некой глас


Гади ми се вече от политическия "речник"
 
X

Да помогнем на украинските деца!