Ген. Радев: Искат да заменят българите с чужденци и да ни заличат от картата

OFFNews 08 октомври 2016 в 16:49 15036 20

Генерал Радев в Брезово.

Генерал Румен Радев заяви при посещението си днес в гр. Брезово, че България бива разграждана пред очите ни, докато управляващите се опитват да решат демографската криза, заменяйки българите с чужденци, като по този начин станем бежански лагер.

По думите му ако продължваме да позоявляваме това да се случва след няколко поколения България няма да я има на картата.

„Ще продължаваме ли да имаме президент, който да обслужва интересите на управляващите и на чужди държави или такъв който да намери сили и да се бори? Президентът може да е тази сила, която да противостои на упарвляващите, които не работят за доброто на страната ни“, заяви кандидатът на БСП, като добави, че не иска да е "баща на нацията", а гласът на народа.

Той подчерта, че малките общини и селата са ключови за развитието на родината ни:

„Държавата не може да абдикира от малките общини и да се грижи само за големите. Страната ни никога няма да бъде просперираща и богата, ако не си оправим селата и като инфраструктура, и като трудова заетост, ликвидиране на битовата престъпност. Трябва да търсим повече средства за селото, инвестиции и за малките по обем производства, за селското стопанство, за преработване“, обясни той.

Според Сергей Станишев на изборите ще има балотаж между Радев и Цецка Цачева.

„Президентската кампания е много важна за бъдещето на страната ни. Има няколко фактора за нашата победа. Първият са кандидатите – Румен Радев и Илияна Йотова са силна кандидат-президентска двойка – като излъчване и като комбинация от допълващи се качества. Ген. Радев се възприема позитивно от хора, които са извън левицата – не само извън БСП, но и извън левицата като цяло. Той е човек с характер, човек на честта. Умее да защитава своята позиция", бяха думите му по време на откриването обучението за доброволци и ПЕС активисти в столицата.

„Днес ГЕРБ са много по-слаби, отколкото през 2011. Тогава Борисов като примиер имаше личен рейтинг от 70%. Българите го следваха и му вярваха. Сега нещата са различини – това личи и по тенденцията на изборите от 2009 г. до сега“, продължи анализа си Станишев.

„Случилият се грандизион провал на България в надпреварата за ООН също ще се отрази на кампанията и на резултата. Преди 10 дни реагирах на смяната на кандидатурата – казах, че това е опасен ход, който ще доведе до провал и до пропускане на уникален шанс. Затова трябва да се носи политическа отговорност. Случилото се е много показателно как се вземат стратегически решения за България – с участието на външни, задкулисни фактори", допълни Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13685

21

mclaranist

08.10 2016 в 23:42

Само не разбрах КОГА ген. Радев е бил ,,спуснат" или доверен на Москва??? Когато учи в САЩ??? Не си спомням Радев да е членувал в БКП или да е член на БСП??? Допира му със руско и съветско се свежда до ЛЕТЕНЕ на МИГ. Ама явно за вас и да се вози във мотриса, съветско производство, това значи че е спуснат от Москва. Още повече, че ГЕНЕРРАЛ Радев НИКОГА не е отричал и искал напускане на НАТО и ЕС. Напротив, дори говори за засилване боеспособността на арията ни В НАТО. Друг е въпроса, че ясно казва- това че сме в НАТО и ЕС не ни прави зависии. И ако се налага трябва да можем да казваме и НЕ ;) Но за вас подобни думи са богохулство. Как беше едно време вечна дружба с КПСС-СССР и бе богохулство да казваш НЕ в СИВ и ОВД. Е вие сте същите ,,промити" мозъци, но вече просто сменихме буквите. Вместо СССР, викаме ЕС и САЩ и вместо ОВД имаме НАТО. Но пак го има ВЕЧНА дружба и ,,каквото казват началниците"

17439

19

мнение от IP

08.10 2016 в 22:56

Мазле.е. Много зле. Проследете логичнага мисъл -президент,който да противостои на интересите на управляващите.

10538

17

Black Hex

08.10 2016 в 21:18

5 бе, Prologue, 5години не 4.
Ма вземете прочете поне Конституцията бе.

11610

16

Prologue

08.10 2016 в 20:44

Този човек тотално ми падна в очите, а и е поредното доказателство, че докосне ли те българска партия, повече не ставаш за абсолютно нищо.
Четири години слушахме глупости от американско протеже, сега четири години ще слушаме глупостите на човек дирижиран от Русия.
Не може да изпъкнете с качества, а говорите глупости, само и само да съберете повече маса избиратели.
Това ли за вас е пример за президент? ТОВА ЛИ БЕ? Винаги има разделение, но тук в България едните са идиоти, а другите са още по-големи идиоти....