Протестиращите в Младост със свой кандидат за кмет

OFFNews 07 октомври 2016 в 14:42 5476 1

Лидерът на протестите в столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева е регистрирана като кандидат за кмет на района в ОИК.

Това съобщиха от Инициативния комитет "За Зелен Младост", чийто председател е Иванчева. Тя бе издигната от жителите на квартала, излезли на протест срещу презастрояването.

Десислава Иванчева е лидерът на протестите срещу застрояването на детската площадка между 19-ти и 21-ви блок в „Младост” 1, откъдето започнаха протестите във всички части на района срещу строителството в зелени площи и междублокови пространства. Тя е и председател на Инициативен комитет „За Зелен Младост”, който неуморно събира подписи за свикване на местен референдум за налагане на мораториум на строителството в зелени площи и детски площадки в района. До днес вече са събрани повече от 7000 подписа в подкрепа на каузата.

„Боря се за запазване на останалите зелени площи в района, чрез промяна на устройствените планове. Това ще бъде акцент в дейността ми като кмет на „Младост”, ако жителите на района ми гласуват доверие в изборите на 6 ноември”, заяви Десислава Иванчева, след решението на Общинската избирателна комисия.

Тя добави, че ще заложи на обособяване и благоустройство на парк „Въртопо” между районите „Младост” и „Студентски”, на Източен парк между „Младост” и кв. „Горубляне” и на паркове в кварталите „Младост 1” и „Младост 1А”.

Иванчева ще работи и за обновяване на детските площадки и ремонтиране на вътрешно кварталните улици. Основен ангажимент, който поема кандидатът на протестиращите, е за свикване на местни референдуми по всички важни въпроси за района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!