Прогнозата на Антоний Гълъбов за евровота

OFFNews 23 май 2014 в 22:14 7775 6

Антоний Гълъбов

В неделя очаквам сравнително ниска избирателна активност – между 2 300 000 и 2 500 000 избиратели. "Коалиция за България" ще има по-малко гласове от ГЕРБ. Разликата може да доведе до реализирането на един мандат повече за ГЕРБ, най-вероятно – 6:5. 

Това прогнозира пред OFFNews.bg социологът Антоний Гълъбов.

ДПС ще успее да постигне 3 мандата в Европейския парламент – резултат, който ще увеличи значението му в Алианса на либералите и демократите за Европа. Шансовете на Реформаторския блок да излъчи един мандат нарастват по-бързо, отколкото тези на АБВ. Все пак не изключвам възможността АБВ да произведе мандат, доколкото именно за тях има скрит вот, коментира Гълъбов.

Според него ЕНП ще получи повече мандати в България, отколкото ПЕС.

Коалицията ББЦ-ВМРО-ЗНС-Гергьовден ще получи поне един мандат. Електоралният потенциал за втори мандат на ББЦ може да се пренасочи към "Атака" и да я доближи до произвеждането на мандат. Доколкото не става въпрос за политически мотивирани избиратели, очаквам, че именно при преразпределението на тези гласове определяща роля ще имат изборните манипулации и политическата корупция в изборния процес, каза още социологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!