ПП МИР в Перник стартира подписка срещу влошеното качество на водата

OFFNews 23 юни 2021 в 12:29 1287 0

ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) започва събирането на подписка в Перник заради влошеното качество на питейната вода. Това заяви водачът на листата за кандидати за народни представители от областта Георги Чернев при откриването на предизборната кампания в града.

Той е председател на Софийската търговско-промишлена камара.

"В момента водата в Перник не е питейна, а се събират пари като за питейна вода. Това не е нормално. В същото време цената на водата расте. Една от основните причини за това е, че местното ВиК дружество е потънало в дългове", заяви Георги Чернев.

Водачът на листата на ПП МИР в Перник уточни, че ще внесе искане в съда за регистрирането на подписка за влошеното качество и високата цена на водата. Планира се и създаване на Инициативен комитет за събирането на подписи.

Предизборната кампания беше открита в кв. "Изток" в Перник. По време на кампанията кандидатите за народни представители ще организират срещи с граждани на различни места в Перник и областта.

Георги Чернев съобщи, че ще води позитивна и креативна предизборна кампания, ще създаде Детска шахматна школа в Перник и ще направи безплатен абонамент за аудио книги с приложението "Бързи книги".

Той е в роден Перник и е създател на Пернишката търговско-промишлена палата. Притежава и значителен опит като бизнесмен и е виден деец в подпомагането на работещите в частния сектор. Бил е и зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата с ресор браншови и регионални бизнес организации. Създател е на кабелната телевизия „Кракра” и издател на Търговски вестник. Бизнесменът е с отлична експертиза в сферата на икономиката и на маркетинга. Създател е на различни инициативи за развитието на гражданското общество. Твърд привърженик на създаването на Национална Камара на бизнеса в България.

Освен бизнес, в свободното си време се занимава с продуциране на изкуство – театралната постановка за Раковски. Тази година в чест на 200 години от рождението на революционера, Чернев продуцира и създаването на филм, както и такъв за 130 години от създаването на Мини Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови