Почти всички партии с фалшифицирани подписки за изборите

OFFNews Последна промяна на 16 април 2014 в 09:36 1277 10

Камелия Нейкова

Снимка БГНЕС

Камелия Нейкова

Почти всички партии са предали подписки за регистрация за изборите за Европейски парламент, в които фигурират имената на хора, които никога не са се подписвали в тях.

Това сочат данните от сигналите за злоупотреба с лични данни, залели ЦИК през последните два дни.

"Повечето сигнали, които са постъпили на електронната поща на ЦИК, засягат почти всички регистрирани партии или коалиции", каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова пред bTV тази сутрин.

Нейкова не уточни кои са партиите и коалициите, за които все още няма подадени сигнали от граждани за откраднати подписи и ЕГН-та.

"Все още по отношение не независимите кандидати няма постъпили сигнали, може би дотолкова, доколкото подписката върви с предложението за регистриране на самия независим кандидат, а този срок е до 22 април, когато е срокът за всички кандидатски листи. Всички постъпили сигнали, касаят само партии и коалиции до момента”, каза Нейкова.

На въпрос как си обяснява наличието на известни личности в списъците за подкрепа на партии или коалиции за евровота, които не са подписвали Камелия Нейкова каза: Може би това е въпрос и на законодателно решение, но мястото му според мен не е в Изборния кодекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.04 2014 в 17:30

Мен пък никой за нищо не ме търси.Ни социологически агенции ме уцелиха, ни данни ми откраднаха - все едно не съществувамм. Обидена съм!!!

16.04 2014 в 16:30

За партиите не знам, ама тази ЦИК и властимащите в момента трябва да поемат някаква отговорност. Макар че те май тази дума не я познават.

16.04 2014 в 15:03

Голям цирк настана...

16.04 2014 в 13:38

Тия от БСП и ДПС са гениални бе. Как успяват да измислят преди всеки едни избори подобна мистификация, от която те да излязат най-чистите и най-неопетнените, нищо че по всяка една телевизия дават как из цялата страна купуват гласове.....

16.04 2014 в 13:29

Този с първото мнение, събрал най-много плюсчета, е показател за това, как хората могат да мислят първосигнално и елементарно. Защото възможните хипотези за злоупотреба са няколко и са от: 1.Лицата, чиито данни са ползвани. 2.Лицата, събирали подписите. 3.Лицата, подписвали се с чужди данни. 4.Лицата, допуснали подписката като основание за регистрация, без задължителен контрол на самоличността на подписващите се.
Та, предложението за партиите с фалшиви данни да се дерегистрират моментално, е фундаментална глупост.

16.04 2014 в 12:06

A някой запита ли се кои са тези дето са "безгрешни"!А попита ли се защо? Това си е чиста манипулация от"опорните точки" с цел да откажат хората от гласуване и до урните да отидат само"твърдия електорат"!Какъв е проблема да се пишат фалшиви данни(взети от някоя"неугодна" на някой,който по стечение на обстоятелствата брои подписите)подписка и да дискредитира неудобните!Нагледахме се на конспирации и тук и в Украйна,на "тролове"и на "опорни точки"Не сум мислил,че тази "машина" от преди 25 години още работи и ти добре!!!

16.04 2014 в 11:43

Според това тук
http://komentator.bg/24-partii-sa-zloupotrebili-s-egn-ta-na-grazhdani/
предложението всички с фалшиви данни да бъдат дерегистрирани ще доведе до избор между ДПС и БСП.

16.04 2014 в 11:20

Ей че сложно, ми има подписи на едни човечета дето са написали "Вярно с оригинала"
пък има едни членчета за деклариране на неверни неща.

Цацатурооо...

16.04 2014 в 11:19

Нещо много бързате. В момента има партии, които твърдят, че лицето Х е подкрепило тяхната регистрация за изборите и лице Х, което твърди, че никога не е правило това. За да се говори за фалшификация тя трябва да бъде доказана. Когато това стане, има наказателен кодекс и предвидени санкции за злоупотреба с лични данни (ако все още има прокуратура, разбира се).

16.04 2014 в 10:49

Бих предложил партии с фалшиви данни да се дерегистрират моментално